Inapoi la drum

by Steven van Groningen on 10 May, 2010

Revenirile sunt riscante si, adesea, au de-a face mai degraba cu ambitia decat cu faptele. Dupa 18 luni de absenta, ambitia mea este sa reincep sa scriu pe blog de cel putin doua ori pe luna. Si sper ca lucrul acesta sa devina un fapt.

De ce m-am oprit

Raspunsul cel mai simplu este: nu am mai avut timp. Nu e tocmai un raspuns, ci un fel de-a spune ca am avut lucruri mai importante de facut. Desi imi place sa scriu pe blog, e totusi un proces care necesita timp. Timp in care nu pot face altceva. In ultimii ani m-am implicat in activitati legate de Consiliul Investitorilor Straini si, mai recent, de Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, precum si in alte activitati in afara bancii. Am simtit ca acest lucru era nu doar necesar, ci si o obligatie din partea mea. Acum este randul altora sa se implice. Eu vreau sa imi fac timp si pentru alte preocupari, inclusiv pentru blog.

Ce s-a schimbat?

Inainte sa incep din nou sa scriu, am cerut parerea unor oameni pe care ii apreciez si am hotarat sa fac anumite schimbari. Cea mai evidenta dintre ele va fi faptul ca voi posta si in limba romana. Imi place sa cred ca romana mea este destul de buna, dar totusi imi este mai usor sa scriu in engleza, ceea ce voi continua sa fac. Cineva ma va ajuta cu traducerea.

Ce nu s-a schimbat?

Motivele pentru care am hotarat sa imi fac blog au ramas neschimbate. Simt in continuare ca am ceva de spus si prefer sa o fac in mod direct, cu cuvintele mele. In Romania inca se simte lipsa unui dialog deschis referitor la problemele importante ale tarii si mi-as dori ca opiniile exprimate de mine sa stimuleze un astfel de dialog. Asta nu inseamna ca voi scrie doar despre lucruri serioase. Voi scrie despre ceea ce simt si voi incerca sa pastrez un echilibru intre subiectele legate de banking si cele mai personale. Voi incerca sa scriu despre subiecte care ma intereseaza sau despre care simt ca este nevoie de o opinie in plus. Uneori voi scrie pentru a-mi clarifica mie insumi un punct de vedere si pentru a ma obliga sa analizez lucrurile pana la capat. Alteori voi scrie pur si simplu pentru a ma elibera.

Social media

Nu doar mi-am relansat blogul, ci mi-am reanalizat si prezenta pe celelalte retele sociale. Si-acolo am simtit nevoia sa iau o pauza si sa reflectez asupra experientei mele. Nu era amuzant sa-mi accesez profilul de Facebook si sa gasesc nenumarate invitatii sa joc diverse jocuri, sa “dau like” la pagini (925 pana in prezent), sa raspund la mesaje (24) sau sa analizez “cereri de prietenie” (999). Nici pe LinkedIn nu e mai bine, am 431 de invitatii in asteptare. Va trebui sa ma ocup si de aceasta situatie.

Le cer scuze celor care au incercat sa ia legatura cu mine prin intermediul retelelor sociale. Pur si simplu nu am facut fata tuturor mesajelor si am fost nevoit sa arhivez o multime de solicitari fara sa apuc sa ma uit pe ele. Imi voi muta pe cat de mult posibil activitatea pe pagina mea de Facebook si nu voi mai fi activ pe contul meu personal.

Inca ceva…

Un alt lucru care nu s-a schimbat: va rog sa nu folositi acest blog pentru chestiuni care au legatura cu angajatorul meu. Mi-as dori sa nu amestec lucrurile si, daca aveti solicitari legate de banca, va rog sa folositi canalele dedicate.

Astept cu interes sa imi continui aventura pe blog si sunt curios sa vad unde ma va duce ea.

{ 2 comments… read them below or add one }

Luminița September 26, 2014 at 17:15

Bine ați revenit, domnule van Groningen!

Era nevoie de prezența dumneavoastră in mediul online! Vă așteptăm postările interesante legate mai mult despre pasiunile dumneavoastră și mai puțin poate, să nu vă supărați, de banking.
Eu, personal, aștept niște postări despre pasiunea dumneavoastră, fotografia.

Reply

bizzar September 26, 2014 at 17:55

Nice to have you back. Waiting forward to the updates.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: